Zelf je reddingsvest controleren of laten doen?

Zelf je reddingsvest controleren of laten doen?

Zelf je reddingsvest controleren of laten doen?

Fabrikanten schrijven voor je reddingsvest om het jaar te laten keuren. Je kan ervoor kiezen om dit te laten doen, maar je kunt ook zelf je reddingsvest controleren. Wij hebben twee reddingsvesten van Besto van het type Comfort Fit Pro 300N met harnas. Hier kun je lezen hoe ik onze reddingsvesten elk jaar controleer. Zorg dat je foto’s kunt maken zodat je later terug kan zien hoe het reddingsvest in elkaar zat.

Visuele controle

Stiksels reddingsvest controleren

Voor het openmaken van het reddingsvest controleren we de algemene staat van het vest. Zaken om op te letten zijn of de stiksels allemaal nog goed zijn en of er geen andere beschadigingen te zien zijn. Wanneer dit allemaal in orde is gaan we verder met het openmaken van het vest.

Het Besto reddingsvest heeft een ritssluiting. Deze is van bovenaf open te trekken en daarmee is het juist openen van de ritssluiting ook direct te controleren. Na het openen is het zaak de binnenkant van het reddingsvest te controleren. Zijn alle stiksels nog in orde en is er geen schimmel zit op de drijflichamen.

Binnenkant reddingsvest controleren

Onderdelen controleren

Smelt Capsule controleren
CO2 Patroon controleren

Nu het vest helemaal open is kunnen we de onderdelen gaan controleren.

Bij het losdraaien van de smelt capsule is duidelijk te zien wat de houdbaarheidsdatum is. Bij ons is het volgend jaar tijd om de smelt capsule te vervangen. Deze vervang ik met de reserve die aan boord ligt en koop een nieuwe die als reserve gaat dienen. Zodat bij het in het water vallen of per ongeluk opblazen altijd het reddingsvest weer gebruikt kan worden.

Als het CO2 patroon losgedraaid is kan deze goed bekeken worden op beschadigingen en/of corrosie. Op het CO2 patroon staat het gewicht aangegeven wat het patroon zou moeten wegen. Dit is eenvoudig te controleren met een keukenweegschaal.

Als laatste even de algehele staat van het ontstekingsmechanisme controleren. Bij ons vest geeft deze nu duidelijk twee rode balkjes aan omdat het patroon en de capsule verwijderd zijn. En als laatste nog even de fluit controleren op de juiste werking.

Drijflichaam reddingsvest controleren

Gebruik een luchtpomp om het drijflichaam om te blazen zodat er daarmee weinig vocht in het drijflichaam terecht komt. Deze moet 24 uur hard blijven. Bij mij moest ik zelf nog even een beetje bijblazen om het drijflichaam goed op spanning te zetten. Controleer het drijflichaam nog even op slijtage.

Sommige reddingsvesten beschikken over verlichting. Controleer deze door op de testknop te drukken of de contactjes op het lampje met een natte vinger aan te raken. Vervang ze wanneer ze over de houdbaarheidsdatum zijn.

Opvouwen

Wanneer na 24 uur het vest goed hard blijft is het tijd om het vest weer in elkaar te vouwen. Laat het drijflichaam leeglopen met het dopje dat aan de opblaas pijp zit. Vouw het drijflichaam op met gebruik van de foto’s die eerder gemaakt zijn. Rol het vest niet op want dit kan de werking van het vest beïnvloeden.

Zorg dat bij het opvouwen dat de rode optil band en fluit niet verstrikt raakt in andere banden. Bij een reddingsvest met een rits is het belangrijk dat het drijflichaam niet in de rits terecht komt.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *