Reddingsvest voor kinderen: Waar moet je op letten?

Reddingsvest voor kinderen: Waar moet je op letten?

Een reddingsvest voor kinderen is een PBM, persoonlijk beschermingsmiddel, en één van de meest belangrijkste producten aan boord. Een reddingsvest, niet te verwarren met een zwemvest, is gemaakt om een (bewusteloos) persoon naar de rug toe te draaien zodat de mond en neus boven water blijven en niet verdrinkt. Daarentegen heeft een zwemvest niet het vermogen om een persoon naar de rug te draaien.

Gebruik een reddingsvest op de steiger en aan boord. Bovendien is het goed dat uw kind weet wat er gebeurd als het in het water valt door in een zwembad te oefenen. Gebruik bijvoorbeeld een automatisch reddingsvest pas wanneer uw kind er bewust en verantwoordelijk mee om kan gaan.

Voor de allerkleinsten die net beginnen te lopen is een “handvat” of “lus” in de nek van het reddingsvest erg handig. Daarmee kan het kind zelfstandig lopen en kun je uw kind toch “vasthouden”.

Laat uw kind het reddingsvest uitproberen. Is de pasvorm goed en kan uw kind vrij rondlopen? Koop echter een reddingsvest niet op de groei.

Let op in de volgende situaties:

  • In ondiep water waar uw kind de grond kan raken draait uw kind niet vanzelf op zijn of haar rug.
  • Gebruik een zwemluier omdat gewone luiers lucht vasthouden komen de billen boven het water uit en daarmee gaat het hoofd kopje onder.
Reddingsvest voor kinderen: Waar moet je op letten?

Welk categorie reddingsvest?

Reddingsvesten kunt u kiezen uit drie categorieën en welk reddingsvest u nodig hebt hangt af van het soort water u op gaat. Het aantal Newton (N) geeft het drijfvermogen aan en hoe hoger dit getal, hoe hoger het draagvermogen.

CategorieOmstandighedenKleding
100 Newton
EN 395
Binnenwater, beperkt veiligLichte kleding
150 Newton
EN 396
Buitengaats, veilig bij bewusteloosheidRegenkleding
275 Newton
EN 399
Open zee, zware omstandighedenZware (waterdichte) kleding

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *