Krabben vangen met je kinderen en zien wie er het snelst is

Krabben vangen met je kinderen en zien wie er het snelst is

In Zeeland is het erg leuk om met je kinderen krabben te vangen. Kinderen vinden dat echt geweldig interessant en ik eigenlijk zelf ook wel. Krabben houden van verstop plekjes dus de meeste kans heb je tussen de stenen langs het water of bij palen van steigers in de vele havens en bij de bekende strandpalen op de stranden.

Krabben vangen: hoe doe je dat?

Wat je nodig hebt is een krab hengel of stuk touw, een gewichtje (een moer) en een wasknijper. Verder heb je een puts of emmer nodig. Een visnet kan ook erg handig zijn om de krab op te vangen. Bind het gewicht en de wasknijper aan het uiteinde van het touw vast. Doe wat ham, spek of salami aan de wasknijper en laat in het water zakken. In helder water is zie je de krabben op je wasknijper af komen, zodra ze het aas beetpakken met hun scharen hijs je de krab voorzichtig omhoog. Wanneer de krab bijna boven water komt gebruik je het visnet om de krab in de puts of emmer te doen.

Krab hengel

Emmer vol? Tijd voor een wedstrijd!

Krabben vangen met hengel

Zodra je hopelijk een hele emmer vol met krabben hebt gaan we ze natuurlijk los laten. Je kunt de emmer omkiepen maar een wedstrijdje is ook erg leuk.
Zet ze allemaal op de grond of steiger en kijk welke krab er als eerste weer in het water is.
Je kunt ze ook per twee een race laten doen voor langer plezier. Als je het durft kun je een krab het beste oppakken door voorzichtig met duim en wijsvinger aan de zijkanten van zijn schild vast te houden. Zo kan hij met zijn scharen niet bij je vingers komen. Zo kun je een ook een krab eens goed bekijken. Zet ze per twee op de grond of steiger en racen maar! Veel krab plezier!

3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *