Internet aan boord met wifi en een goede 4G antenne

Internet aan boord met wifi en een goede 4G antenne

Tegenwoordig zijn we zo gewend geraakt aan de beschikking over internet dat we dit ook graag aan boord willen. Met een eigen internetverbinding ben je niet meer afhankelijk van de haven WiFi.

Niet alleen voor spelletjes

Door social media, filmpjes en spelletjes is het gebruik soms wel 5 gigabyte per dag. In de zomer moet je soms met vele andere havengebruikers samen internetten op een beperkte jachthaven wifi hotspot met alle ergernissen van dien.

Internet aan boord met wifi en een goede 4G antenne

Internet aan boord met wifi en een goede 4G antenne

Met een 4G of 5G router creëer je een eigen WiFi netwerk en is ideaal voor watersporters die altijd en overal internet willen. Zodra het netwerk is opgezet kun je met meerdere apparaten zo online. Ook betekent dit nooit meer inloggen op het netwerk en nooit meer wachtwoorden onthouden. Hierdoor kun je altijd en overal, dus ook op het water, direct te internetten net zoals thuis.

Veel keuze voor internet aan boord

De keuze voor de beste routers voor draadloos internet op de boot hangt af van de wensen van de gebruiker. Bij het kiezen router voor WiFi aan boord kunt u de volgende vragen stellen:

  • Met welke apparaten wilt u op internet (bv smartphone, tablet, game console, laptop, camera, kaartplotter etc.)?
  • Met hoeveel apparaten wilt u tegelijkertijd online?
  • Apparaten zonder Wifi ontvangers, zoals pc’s of kaartplotters, verbinden met het internet?
  • Heeft u behoefte aan 24/7 internet op de boot?
  • Gebruik maken van openbare WiFi netwerken om te besparen op datagebruik?
  • Altijd de locatie kunnen zien van de boot?
  • Wilt u de router op afstand kunnen beheren?

Om altijd en overal internet over internet te kunnen beschikken heb je een Sim-Only abonnement nodig. De geleverde sim kaart installeer je gemakkelijk in de WiFi/MiFi router.

Een goede 4G antenne voor een betere ontvangst

In plaats van de interne of meegeleverde antenne, wordt met een buitenantenne het 4G signaal goed opgevangen. Hierdoor is een goede stabiele internet verbinding mogelijk. Ook staat de router vaak in de kajuit, waardoor het signaal zwak binnenkomt. Maar om de hoogste snelheid te kunnen halen is een MIMO router/antenne zeker aan te bevelen.

WiFi antenne

Om aan dek te genieten van uw eigen WiFi netwerk, is een WiFi antenne sterk aan te bevelen want anders komt het signaal buiten verzwakt aan. Ook om het signaal van het openbare netwerk te versterken in de kajuit kan een buiten antenne handig zijn.

Draagbare MiFi hotspot

Een draagbare MiFi hotspot biedt de mogelijkheid internet mee te nemen aan wal omdat MiFi’s kleine handzame routers zijn die werken op een batterij.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *